Banner Image

چه غذاهایی با سرخ کن درست میشه؟ (آموزش 3 غذای خوشمزه)

امتیاز دهید

سرخ کردن ممکن است سالم‌ترین روش پخت و پز نباشد، اما همیشه هم نمی‌توان غذای پخته‌شده و بدون روغن خورد! علاوه‌بر این، غذای سرخ شده آنقدر که شما فکر می‌کنید پر کالری نیست؛ زیرا دمای بالا، سطح غذای شما را داغ و مهروموم می‌کند. به همین دلیل روغن به داخل آن راه نمی‌یابد و فقط سطح خارجی آن است که به طرز وسوسه‌کننده‌ای چرب و سرخ می‌شود. در سطح زیرین، رطوبت غذا به بخار تبدیل شده و آن را از داخل به بیرون می‌پزد. در این مقاله با ما همراه باشید تا بررسی کنیم که چه غذاهایی با سرخ کن درست میشه و چگونه می‌توان سرخ ‌کن را به نحوی استفاده کرد که غذای طبخ شده با آن چندان هم ناسالم نباشد.

نکات و ترفندهای استفاده از سرخ ‌کن

دمای روغن هنگام استفاده از سرخ ‌کن بسیار مهم است. این دما می‌تواند از ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد باشد و به غذایی که سرخ می‌کنید بستگی دارد. هنگامی که روغن از نقطه دود خود عبور می‌کند، چربی‌ها تجزیه شده و رادیکال‌های آزاد مضر و ماده‌ای سرطان‌زا به نام آکرولئین آزاد می‌شوند.

روغن سرخ کن

دمای روغن هنگام استفاده از سرخ ‌کن بسیار مهم است و می‌تواند از ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد باشد

سرخ ‌کن بهترین گزینه برای درست کردن غذاهای سرخ‌کردنی است، زیرا دما را برای شما تنظیم می‌کند. در ادامه با نکات مهم استفاده از این دستگاه برای سرخ کردن مواد غذایی آشنا می‌شویم:

۱. چه روغنی استفاده کنیم؟

هیچ روغنی وجود ندارد که بهترین گزینه برای سرخ کردن محسوب شود، اما روغن گیاهی، روغن کانولا، روغن آفتابگردان و روغن سبوس برنج همگی گزینه‌های خوبی هستند، زیرا می‌توان آن‌ها را تا دمای بالا بدون سوختن گرم کرد. آن‌ها همچنین طعمی خنثی دارند که بر طعم غذا تأثیر نمی‌گذارد.

۲. چگونه غذا را برای سرخ کردن آماده کنیم؟

قبل از سرخ کردن، غذا را معمولاً با یک خمیر می‌پوشانند (هنگامی که این خمیر با روغن داغ تماس پیدا می‌کند، سطح بیرونی غذا کاملاً مهر و موم می‌شود). از سوی دیگر می‌توانید سطح بیرونی غذا را با آرد بپوشانید.

سرخ کردن چیکن با خمیر

قبل از سرخ کردن، غذا را معمولاً با یک خمیر می‌پوشانند

در صورت سرخ کردن بدون خمیر (مثلاً هنگام درست کردن چیپس) غذا را قبل از انداختن به داخل سرخ ‌کن با دستمال کاغذی خشک کنید، زیرا رطوبت بیش از حد باعث می‌شود روغن داغ به اطراف بپاشد.

بیشتر بخوانید: طرز استفاده از زودپز در 6 مرحله

۳. دمای روغن باید چقدر باشد؟

در ادامه می‌خوانیم که چه غذاهایی با سرخ کن درست میشه، اما اکنون می‌خواهیم به دمای مناسب روغن برای سرخ کردن بپردازیم. اگر دمای روغن به اندازه کافی بالا نباشد، غذا چرب می‌شود و ممکن است به هم بچسبد. اگر روغن خیلی داغ باشد، قسمت بیرونی غذا خیلی سریع می‌پزد و قبل از اینکه داخل آن نیز پخته شود، روغن می‌سوزد. به همین دلیل، داشتن دماسنج آشپزی مفید است، زیرا به شما کمک می‌کند دمای ثابتی را حفظ کنید. البته سرخ ‌کن برقی دارای ترموستات داخلی است که تنظیم و حفظ دما را آسان‌تر می‌کند.

دمای روغن

اگر دمای روغن به اندازه کافی بالا نباشد، غذا چرب می‌شود و ممکن است به هم بچسبد

اگر دماسنج یا سرخ ‌کن برقی ندارید، دمای روغن را با انداختن یک تکه نان در آن تست کنید: نان طی ۲۵-۳۰ ثانیه در دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد، طی ۲۰ ثانیه در دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد، طی ۱۵ ثانیه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد و طی ۱۰ ثانیه در دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد طلایی می‌شود.

۴. نحوه سرخ کردن با سرخ ‌کن چگونه است؟

بعد از اینکه روغن به دمای دلخواه رسید، از یک کفگیر سوراخ‌دار فلزی استفاده کنید تا با احتیاط غذا را به داخل روغن فشار دهید؛ اما تابه را بیش از حد پر نکنید؛ روغن باید مواد غذایی را کاملاً بپوشاند اما باید فضای کافی برای جوش‌وخروش نیز داشته باشد. مواد سرخ‌کردنی نیز باید در دمای اتاق باشند؛ زیرا غذای سرد دمای روغن را کاهش می‌دهد.

کفگیر سوراخ‌دار فلزی برای سرخ کردن

بعد از اینکه روغن به دمای دلخواه رسید، از یک کفگیر سوراخ‌دار فلزی استفاده کنید تا با احتیاط غذا را به داخل روغن فشار دهید

هنگام چرخاندن غذا در روغن، از چیزهای گرد (مانند قاشق یا انبر) استفاده کنید، زیرا ظروف نوک تیز (مانند چنگال) می‌توانند سطح را سوراخ کرده و باعث خارج شدن رطوبت شوند. بعد از سرخ کردن، غذا را از داخل روغن خارج کرده و سپس بلافاصله سرو کنید. غذای سرخ‌شده بهتر است کاملاً داغ مصرف شود!

چه غذاهایی با سرخ کن درست میشه؟

اکنون که می‌دانیم چگونه باید از سرخ ‌کن استفاده کنیم و دمای روغن باید چقدر باشد، وقت آن رسیده که بررسی کنیم چه غذاهایی با سرخ کن درست میشه. در ادامه با چند غذای سرخ‌کردنی ساده و آسان آشنا می‌شویم:‌

۱. سیب زمینی سرخ‌کرده

مواد لازم:

  • ۶ عدد سیب زمینی متوسط (۱ کیلوگرم) پوست کنده
  • روغن نباتی برای سرخ کردن عمیق
  • نصف قاشق چای‌خوری نمک دریا
  • یک چهارم قاشق چای‌خوری فلفل سیاه
سیب زمینی سرخ‌کرده

سیب زمینی‌های سرخ‌شده را در یک سینی که از قبل آن را با دستمال کاغذی پوشانده‌اید قرار دهید

طرز تهیه:

  • سیب زمینی‌ها را به ضخامت ۴ میلی‌متر از عرض برش دهید. برش‌ها را دوباره به ضخامت ۴ میلی‌متر ببرید تا به شکل خلالی درآیند. آن‌ها را بین ورق‌های دستمال کاغذی قرار دهید تا رطوبت اضافی از بین برود. ۱۰ دقیقه صبر کنید.
  • روغن را در سرخ ‌کن بریزید و بگذارید به حرارت متوسط رو به بالا برسد. سیب زمینی را به صورت دسته‌ای سرخ کنید تا زمانی که هر خلال آن به روی سطح بیاید و مات شود. با قاشق سوراخ‌دار، سیب زمینی‌های سرخ‌شده را در یک سینی که از قبل آن را با دستمال کاغذی پوشانده‌اید قرار دهید. ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا خنک شوند و بعد سرو کنید.

بیشتر بخوانید: کاربرد خردکن برقی، آموزش استفاده از این وسیله پرکاربرد

۲. مرغ سرخ‌شده با سالاد کلم

مرغ سرخ‌شده با سالاد کلم

یکی از غذاهای جذابی که با سرخ کن درست می‌شود، مرغ سرخ شده با سالاد کلم است

مواد لازم:

  • خامه ترش ۶۰۰ میلی لیتر
  • ۱ قاشق چای‌خوری پودر خردل
  • ۲ قاشق چای‌خوری پاپریکا
  • ۲ حبه سیر، ریز خرد شده
  • ۸ عدد ران مرغ
  • یک چهارم فنجان (۶۰ میلی لیتر) سس مایونز
  • ۱ قاشق غذاخوری سرکه سفید
  • ۲ فنجان (۱۶۰ گرم) کلم سبز ریز خرد شده
  • ۱ فنجان (۸۰ گرم) کلم قرمز ریز خرد شده
  • ۱ هویج رنده شده
  • ۳ عدد پیاز نازک خلال شده
  • ۲ فنجان (۳۰۰ گرم) آرد ساده (می‌توانید آن را با چاشنی مورد علاقه خود مخلوط کنید)
  • روغن آفتابگردان برای سرخ کردن

طرز تهیه:

  • اگر می‌خواهید بدانید که چه غذاهایی با سرخ کن درست میشه، یکی از بهترین گزینه‌ها مرغ سرخ‌شده است. برای درست کردن این غذا، خامه ترش، خردل، پاپریکا، سیر و ۱ قاشق چای‌خوری نمک دریا و فلفل را با هم ترکیب کنید. مرغ را اضافه کرده و در مخلوط بچرخانید. روی آن را بپوشانید و به مدت حداقل ۱ ساعت یا یک شب در یخچال قرار دهید.
مرغ سرخ کرده با سالاد کلم و خیارشور

مرغ‌ها در سینی بچینید و به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا پخته شوند. روی آن‌ها نمک بپاشید و با سالاد کلم سرو کنید.

  • برای تهیه سالاد کلم، سس مایونز، سرکه و ۲ قاشق غذاخوری آب گرم را در یک کاسه با همزن بزنید تا مخلوط شوند. ادویه مورد نظرتان را اضافه کرده، سپس کلم، هویج و پیاز را داخل سس بریزید و بگذارید خنک شود. آرد را در بشقاب بریزید. مرغ را از مخلوط خارج کرده و آن را در آرد بغلتانید، سپس تکان دهید تا آرد اضافی بریزد.
  • روغن را در سرخ ‌کن با دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید (یک حبه نان باید در عرض ۳۰ ثانیه در آن طلایی شود). در ۲ سری، مرغ را به مدت ۴-۵ دقیقه سرخ کنید و با انبر بچرخانید تا ترد و طلایی شود.
  • مرغ‌ها در سینی بچینید و به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا پخته شوند. روی آن‌ها نمک بپاشید و با سالاد کلم سرو کنید.

۳. چوروس (بامیه اسپانیایی) با شکلات داغ

چورو با شکلات

مواد لازم برای چوروس:

  • ۱۹۰ گرم (۱ و یک چهارم فنجان) آرد ساده، الک شده
  • کمی نمک
  • ۳۱۰ میلی لیتر (۱ و یک چهارم فنجان) آب
  • کره ۱۶۰ گرم
  • ۴ عدد تخم مرغ
  • روغن نباتی برای سرخ کردن
  • ۱۰۰ گرم (یک دوم فنجان) شکر
  • ۲ قاشق چای‌خوری پودر دارچین

مواد لازم برای شکلات داغ:

  • ۲ لیتر (۸ فنجان) شیر
  • ۳۰۰ گرم شکلات تلخ خردشده

طرز تهیه:

  • آرد و نمک را در ظرفی الک کنید. آب و کره را در یک قابلمه متوسط روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا کره ذوب شود و مایع به جوش بیاید. مخلوط آرد را اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا مخلوط به شکل یک توپ درآید و از کنار قابلمه جدا شود. خمیر را ۵ دقیقه کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
  • از یک همزن برقی برای هم زدن تخم مرغ‌ها در مخلوط آرد استفاده کنید و بعد از هر بار اضافه کردن تخم مرغ، خوب هم بزنید تا مخلوط غلیظ و براق شود. خمیر را به داخل یک قیف با سر ماسوره‌دار به قطر ۱ سانتی‌متر منتقل کنید.
  • روغن را به سرخ ‌کن اضافه کنید تا به ۷ سانتی‌متر برسد. روی حرارت متوسط رو به بالا تا ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید (وقتی روغن آماده شد، یک تکه نان کوچک باید در عرض ۱۰ ثانیه در آن طلایی شود).
بامیه اسپانیایی و شکلات

شکلات داغ را داخل لیوان ریخته و با چوروس یا بامیه اسپانیاییی سرو کنید.

  • شش عدد چوروس به طول ۱۰ سانتی‌متر را از قیف به داخل روغن فشار دهید و با چاقو هر کدام را از قیف جدا کنید. به مدت ۲ دقیقه یا تا زمانی که طلایی شوند، آن‌ها را سرخ کرده و با انبر پشت و رو کنید. با یک قاشق سوراخ‌دار، چوروها را به بشقابی که از قبل با دستمال کاغذی پوشانده‌اید انتقال دهید. این کار را در ۳ سری دیگر با باقیمانده خمیر تکرار کنید تا ۲۴ عدد چورو درست شود.
  • شکر و دارچین را در یک بشقاب بزرگ با هم ترکیب کنید. چوروهای گرم را در شکر دارچینی بغلتانید تا کاملاً پوشانده شوند.
  • برای تهیه شکلات داغ، شیر را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید تا بجوشد. از روی حرارت بردارید و شکلات را اضافه کنید. با یک قاشق فلزی هم بزنید تا شکلات ذوب و مخلوط یکدست شود. شکلات داغ را داخل لیوان ریخته و با چورو سرو کنید.

سخن پایانی

در این مقاله بررسی کردیم که چه غذاهایی با سرخ کن درست میشه و چگونه می‌توان از این دستگاه نهایت بهره را برد. سرخ کردن در اصل به معنای غوطه‌ور کردن غذا در روغن یا چربی و پختن سریع آن در دمای بالا است. مطمئناً برای این کار به سرخ ‌کن مناسب، روغن سالم و کمی مهارت نیاز دارید، اما مهم‌تر از آن، باید مراقب دمای روغن باشید تا بهترین نتیجه را بگیرید. با استفاده از نکات ذکرشده در این مقاله می‌توانید دمای روغن را به دلخواه تنظیم کرده و خوشمزه‌ترین غذاها را سرو کنید!

 

سوالات متداول

  • طرز تهیه ماهی در سرخ کن بدون روغن چگونه است؟

برای پخت ماهی در سرخ ‌کن بدون روغن، باید سرخ ‌کن را روی دمای ۱۹۵ درجه سانتی‌گراد به مدت ۴ دقیقه گرم کنید. فیله ماهی را با کمی روغن چرب کرده و به آن ادویه بزنید. سپس در سبد یا سینی سرخ ‌کن، کاغذ روغنی سوراخ‌دار قرار دهید (سینی را با کمی روغن چرب کنید) و اجازه دهید فیله‌ها در هر طرف به مدت ۸-۱۴ دقیقه سرخ شوند.

  • نحوه سرخ كردن بادمجان در سرخ كن بدون روغن چگونه است؟

بادمجان را به صورت حلقه‌ای برش زده و با نمک طعم‌دار کنید، سپس آن‌ها را داخل سبد سرخ ‌کن بدون روغن بچینید. دمای سرخ ‌کن برای این کار باید کم باشد و زود به زود باید به بادمجان‌ها سر بزنید.

  • آیا می‌توان داخل سرخ ‌کن کاپ کیک پخت؟

بله. برای پختن کاپ کیک در سرخ ‌کن باید مواد آن را آماده کرده و داخل کپسول‌های کاپ کیک بریزید. دستگاه را به مدت ۱۰ دقیقه گرم کرده، کپسول‌ها را داخل آن قرار دهید، دما را روی ۱۷۵ درجه و زمان را روی ۱۵ دقیقه تنظیم کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + یک =