توجه به طراحی داخلی و دکوراسیون اتاقها بسیار حائز اهمیت بوده و افراد در تلاش هستند تا به کمک لوازم تزیینی فضای داخلی اتاق خود را زیباتر کنند. یکی از لوازمی که تأثیر بسزایی بر روی جلوه و ظاهر اتاق و دیوار دارد، ریسه است. این که چگونه ریسه را به دیوار وصل کنیم به عوامل مختلفی بستگی دارد و روشهای متفاوتی برای انجام آن وجود خواهد داشت که هر کدام برای نوع خاصی از دیوار و تزئین به کار میروند.
برای آن که ریسه به دیوار متصل شود از راهکارهای مختلفی نظیر میخ، پیچ، چسب، چوب و … میتوان استفاده کرد. این که کدام روش را انتخاب کنید به نوع دیوار، ریسهای که برای اتصال به دیوار انتخاب کردهاید و دیگر لوازمی که میخواهید از ریسه آویزان کنید، بستگی دارد. با توجه به این موارد سعی کردیم تا اطلاعات کاملی پیرامون نحوه صحیح وصل کردن ریسه به دیوار را در اختیارتان قرار دهیم و نکات مهم درباره آن که چگونه ریسه مناسب برای دیوارهای متفاوت انتخاب کنید را برایتان بیان کنیم.
چگونه ریسه را به دیوار وصل کنیم؟
همانطور که گفتیم ریسه یکی از لوازم تزیینی بسیار مهم و کاربردی برای داشتن جلوهای زیباتر برای اتاق و دیوارها است. برای وصل کردن ریسه به دیوار روشها و راهکارهای متفاوتی وجود دارد که بر حسب نوع ریسه، اجزایی که قرار است از آن آویزان شود، نوع دیوار و عوامل دیگر متفاوت هستند. در ادامه چند نمونه از روشهایی که میتوان ریسه را به دیوار وصل کرد برایتان معرفی میکنیم.
استفاده از پیچ دیواری
اگر جنس دیوار شما از چوب یا نمونههای مشابه آن است، میتوانید به کمک پیچهای دیواری و پیچگوشتی محلهای اتصال را ایجاد کرده و ریسه را از آن آویزان کنید. برای این منظور ابتدا نقاطی که قرار است ریسه از آن قسمت آویزان شود و یا انحنایی در آن داشته باشد را روی دیوار علامتگذاری کنید. نحوه این علامتگذاری بر حسب سلیقه افراد بسیار متفاوت است که برای داشتن الگو میتوانید انواع اتصالات ریسه را به دیوار اتاق از اینترنت مشاهده کرده و متناسب با سلیقه خود طرحی را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید:بهترین مارک ریسه شلنگی در بازار
پس از آن که جایگاه دقیق پیچها بر روی دیوار مشخص شد، همان قسمت را به کمک پیچ و پیچگوشتی برقی یا دریل سوراخ کنید. با اتمام اتصال تمامی پیچها در محل دقیق، نوبت به وصل کردن ریسه میرسد. حال باید ریسه را بر روی پیچ محکم کنید. در شروع اولین پیچ ریسه را چند دفعه به دور آن بپیچد تا محل آغاز آن محکم باشد. اگر امکان چند دور پیچیدن ریسه بر روی پیچ وجود ندارد، میتوانید به کمک چسب یا نخهای نامرئی آن را محکم کنید. سپس ریسه را بر حسب نوع طرحی که مد نظرتان است، به حالت شل یا کاملاً سفت تا پیچ بعدی بکشید. پس از رسیدن به پیچ دوم نیز دوباره ریسه را یک بار به دور آن بپیچید و یا به کمک چسب آن را محکم کنید. همین کار را تا انتهای پیچها انجام دهید تا به طور کامل ریسه به دیوار نصب شود.
استفاده از چسب
دیگر روشی که میتوان در پاسخ به سوال چگونه ریسه را به دیوار وصل کنیم معرفی کرد، استفاده از چسبهای دو طرفه است. در صورتی که دیوار انتخابی از جنس سیمان، سفال، سنگ یا نمونههای اینچنینی است استفاده از چسب میتواند یک گزینه مناسب باشد. مزیت استفاده از چسب بر روی این گونه دیوارها عدم ایجاد سوراخ یا علامت ناشی از پیچ و میخ است.
برای این نوع اتصال ریسه به دیوار میتوانید از چسبهای دو طرفه و یا حتی یک طرفه نیز استفاده کنید. ابتدا تمام سطح دیوار را از هر گونه آلودگی، چربی و رطوبت پاک کنید. پس از این کار محل دقیق مکانهایی که قرار است ریسه در آن قسمت به دیوار اتصال داشته باشد را بر روی آن علامتگذاری کنید.
حال میتوانید از چسب دوطرفه یا چسبهای بیرنگ یک طرفه برای چسباندن در محلهای مورد نظر استفاده کنید. کمی چسب را در محل فشار دهید تا به خوبی به دیوار اتصال یابد. میتوان گفت استفاده از این روش راحتترین راه برای نصب کردن ریسه به دیوار است.
استفاده از تکه چوب
یکی دیگر از روشهایی که میتوان ریسه را بر روی دیوار نصب کرد، استفاده از چوب یا تکه چوب است. برای این کار نیاز دارید که یک محل اتصال بر روی دیوار ایجاد کنید که از این محل اتصال تکه چوب مورد نظر آویزان میشود. سپس ریسه را به طور متناوب دور این تکه چوب بپیچید، در این حالت ریسه بر روی دیوار شکلی عمودی گرفته که متناسب با سلیقه شما ارتفاع آن قابل تنظیم است.
استفاده از میخ
در کنار استفاده از پیچ میتوانید از میخ و چکش نیز برای نصب کردن ریسه به دیوار استفاده کنید. از این روش برای دیوارهای سیمانی، سفال، سنگی و یا اتصال بر روی سرامیک میتوان استفاده کرد. باز هم نیاز دارید که محل دقیق اتصال ریسه بر روی دیوار را علامتگذاری کرده و میخ را در آن محلها در دیوار محکم کنید. سپس ریسه را دور میخ بپیچانید تا به آخرین مورد برسید.
موارد گفته شده جزو رایجترین و اصلیترین راهها برای آن که چگونه ریسه را به دیوار وصل کنیم هستند. پیش از انتخاب هر کدام از این موارد، به نوع دیوار و سطح آن، نوع ریسه، وزنی که دارد یا دیگر اجزایی که قرار است از ریسه آویزان شود دقت داشته باشید. اگر نمیخواهید دیوار شما دچار علامت ناشی از پیچ و میخ شود، استفاده از روش چسب یا استفاده از روشهای آویزان کردن ریسه از یک تکه چوب میتواند گزینه مناسبتری باشند.
حضور ریسه چه تاثیری بر زیبایی دیوار دارد؟
به دلیل شکل ظاهری و تنوع بالایی که ریسهها دارند، میتوانند بر روی زیبایی دیوارها تأثیر بسزایی بگذارند. انواع مختلفی از ریسهها در بازار موجود است که شامل ریسههای لامپی، ال ای دی، ریسههای کنفی، طنابی، ریسههایی به شکل برگ و گیاه و موارد دیگر هستند. استفاده از هر کدام از موارد فوق متناسب با دیگر اجزای به کار رفته در اتاق و دکوراسیون داخلی میتواند کارآمد باشد. در ادامه چند نمونه از تأثیر ریسه بر روی زیبایی اتاق را با هم بررسی میکنیم.
تزیین
با نصب ریسهای زیبا و مناسب با دیگر اجزای اتاق میتوانید دیوارهای خالی را تزئین کرده و جلوهای زیبا به آن ببخشید. ریسهها میتوانند در رنگ، الگو و طرح مختلفی انتخاب شوند که از این منظر با هر نوع سلیقه سازگاری دارند.
بیشتر بخوانید:راهکارهایی برای دکوراسیون خانه های کوچک با وسایل خیلی ساده!
رنگ و جلوه بصری
تنوع در رنگ ریسهها یا رنگ چراغهای ال ای دی به کار رفته داخل آنها، به دیوار و به طور کلی به اتاق روحیه و انرژی بیشتری بخشیده و جلب توجه بهتری دارد.
ایجاد عمق و ابعاد
به کمک ریسه میتوان عمق دیوار را بیشتر کرد. همچنین با آویزان کردن موارد دیگر نظیر عکس، پوستر و …، میتوان حسی عمیق و فضایی بزرگتر به دیوار اتاق بخشید.
امکان تنوع
یکی از خوبیهای استفاده از ریسه، قابلیت تنوع بخشیدن به آن است. به این صورت که با تغییر ریسه و یا تغییر دیگر اجزای آویزان شده از آن میتوانید فضای اتاق و دکوراسیون آن را تغییر دهید، بدون آن که هزینه زیادی صرف کنید. به طور کلی ریسهها جلوهای بسیار خاص به فضای اتاق میبخشند که انتخاب درست آنها تأثیر دوچندانی بر روی جلب توجه و زیبایی اتاق دارد.
نحوه انتخاب ریسه برای دیوار
با توجه به توضیحاتی که در قسمتهای پیشین داشتیم، در پاسخ به این سوال که چگونه ریسه را به دیوار وصل کنیم باید به نوع دیوار توجه داشت. دیگر عوامل نیز برای تعیین نوع اتصال ریسه به دیوار یا خود ریسه مهم هستند که در ادامه این موارد را با هم بررسی میکنیم.
شناسایی نوع دیوار
ابتدا باید نوع سطح دیوار را شناسایی کنید. شناسایی جنس آن که از نوع بتن، سنگی یا چوبی است حائز اهمیت خواهد بود. این اطلاعات به شما کمک میکند که برای اتصال، متریال مناسب با جنس دیوار را انتخاب کنید تا از افتادن ریسه یا شل شدن آن جلوگیری شود.
وزن ریسه
دیگر موردی که در اتصال ریسه به دیوار تأثیر دارد، وزن آن است. در این بررسی باید وزن خود ریسه یا دیگر اجزایی که قرار است از آن آویزان شود را بررسی کرده و متناسب با آن روش اتصال و نوع متریال را انتخاب کنید.
مکان
نوع محلی که ریسه قرار است در آن قرار بگیرد نیز بر روی متریال و نوع ریسه برای نصب تأثیر دارد. به عنوان مثال اگر ریسه در معرض دید قرار دارد، استفاده از چسبهای دو طرفه با ریسههای سبک گزینه مناسبی است.
بیشتر بخوانید:دیزاین اتاق گیمینگ با وسایل ساده!
کلام آخر
یکی از روشهایی که به زیبایی اتاق و دیوارهای آن کمک میکند، وصل کردن ریسه است. این که چگونه ریسه را به دیوار وصل کنیم به عوامل مختلفی نظیر نوع دیوار، جنس آن، وزن ریسه، محل قرار گرفتن و … بستگی دارد. از جمله روشهای اتصال ریسه به دیوار میتوان به استفاده از پیچ، میخ، چسب، چوب و موارد دیگر اشاره داشت.
پیش از هر کاری باید سطح دیوار را از هرگونه آلودگی پاک کرده و طرح و الگویی که ریسه باید روی دیوار داشته باشد را انتخاب کنید. سپس محلهای اتصال ریسه به دیوار را علامتگذاری کرده و ریسه را در آن محلها با میخ، پیچ یا چسب اتصال دهید. دقت کنید که از اتصال محکم ریسه به دیوار مطمئن شوید تا پس از گذشت مدت زمان کوتاهی ریسه شل نشود و یا به دلیل سنگین بودن لوازم آویزان شده پارگی در آن رخ ندهد.
سوالات متداول
• بهترین روش نصب ریسه بر روی دیوار کدام است؟
برای انتخاب روش نصب ریسه بر روی دیوار به عوامل مختلفی باید توجه کرد که از جمله این عوامل نوع دیوار، وزن ریسه، اجزایی که قرار است از آن آویزان شود و موارد دیگر هستند.
• چگونه ریسه را به دیوار وصل کنیم؟
برای آن که ریسه به دیوار وصل شود باید محلهایی که قرار است بین ریسه و دیوار اتصال باشد به طور دقیق مشخص و بر روی دیوار علامتگذاری کنید. سپس در آن محلها به کمک چسب دو طرفه، میخ یا پیچ میتوانید ریسه را متصل کنید.
• استفاده از ریسه چه تأثیری بر زیبایی اتاق دارد؟
ریسهها با توجه به قیمت پایین، تنوع بالا در طرح و رنگ و اتصال آسان گزینه مناسبی برای ایجاد انرژی و زیبایی در اتاق بوده و همچنین عمق دیوار را نیز بیشتر میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید