Banner Image
نصب پکیج دیواری

آموزش نصب پکیج دیواری

5/5 - (1 امتیاز)

پکیج دیواری یکی از تجهیزات کاربردی و پرطرفدار موجود در بازار بوده که جایگاه ویژه‌ای در خانه‌ها پیدا کرده است. نصب پکیج دیواری نیاز به مهارت و دانش کافی دارد و هر کسی قادر نیست که آن را انجام دهد. چرا که اگر پکیج دیواری به درستی نصب نشود باعث بروز مشکلات جانی و مالی بسیار زیادی خواهد شد؛ بنابراین این کار باید با دقت کافی و بر اساس استانداردهای لازم انجام شود. البته جای هیچ‌گونه نگرانی نیست؛ چرا که این کار توسط نصاب انجام می‌شود و شما هیچ مسئولیتی به خاطر آن نخواهید داشت؛ اما اگر به این حوزه علاقه دارید و می‌خواهید نحوه نصب پکیج را یاد بگیرید مسئله دیگری است. در این مقاله نحوه نصب پکیج دیواری و نکات مهم پیرامون آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد؛ بنابراین از شما دعوت می‌کنیم که در ادامه با سایت پیندو همراه باشید.

مراحل نصب پکیج دیواری

نحوه نصب پکیچ دیواری

نصب پکیج دیواری بسیار حساس و زمان‌بر است و به دقت زیادی نیاز دارد.

نصب پکیج دیواری یک کار بسیار حساس و زمان‌بر است که نیاز به دقت زیادی دارد. برای انجام این کار باید مراحل مختلفی را سپری کنید. هر یک از این مراحل سختی‌های خاص خود را داشته و باید با دقت کافی انجام شوند. در ادامه تک تک مراحل نصب پکیج را برای شما شرح خواهیم داد.

انتخاب دستگاه

قبل از نصب پکیج دیواری لازم است که حتماً یک دستگاه پکیج با کیفیت برای خود خریداری کنید. این موضوع به سلیقه شخصی و همچنین بودجه شما بستگی دارد. در حالت کلی پکیج‌های موجود در بازار به دو دسته فن دار و بدون فن تقسیم‌بندی می‌شوند. همچنین شما می‌توانید پکیج خود را از میان بهترین برندهای سازنده پکیج یعنی بوتان، ایران رادیاتور، بوش و لورج خریداری کنید. دقت داشته باشید که نحوه نصب پکیج‌های فن دار و بدون فن با یکدیگر متفاوت است؛ بنابراین باید به این نکته توجه داشته باشید.

بررسی توان دستگاه حرارتی ساختمان

در مرحله بعدی باید توان دستگاه حرارتی مدنظر را مورد بررسی قرار دهید. پکیج‌های موجود در بازار دارای ظرفیت‌های مختلفی همچون 24، 26، 28، 30، 35 و 40 هزار کیلومتر بر ساعت هستند؛ بنابراین شما باید ظرفیت حرارتی ساختمان خود را بسنجید و سپس پکیجی متناسب با آن خریداری کنید.

بررسی توان حرارتی دستگاه

باید پکیج را متناسب با ظرفیت حراری خانه خریداری کنید.

انتخاب محل نصب

انتخاب محل مناسب برای نصب پکیج یکی از مراحل مهمی است که هنگام نصب پکیج دیواری باید به آن توجه داشته باشید. محل نصب پکیج باید عاری از هر گونه رطوبت و کاملاً صاف باشد. علاوه بر این شما باید محلی را برای نصب پکیج انتخاب کنید که به دودکش نزدیک بوده تا در آینده مشکلی از این بابت وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین دستگاه تصفیه آب خانگی

نصب دودکش

پس از انتخاب محل مناسب برای نصب پکیج، نوبت به مرحله نصب دودکش می‌رسد. شما باید دودکش را از جهات مختلف یعنی قطر، ارتفاع، مکش و کلاهک بررسی کنید تا مراحل نصب آن با موفقیت به پایان برسد. هنگام نصب دودکش اصلاً عجله نکنید چون نداشتن تمرکز کافی در این مرحله باعث می‌شود که دودکش به خوبی نصب نشده و در آینده برای شما مشکل‌ساز شود.

در رابطه با قطر دودکش اگر پکیج شما از نوع بدون فن باشد قطر دودکش خود را حداقل 15 سانتی‌متر انتخاب کنید. همچنین قطر دودکش نباید از قطر خروجی کلاهک مخروطی بالای دستگاه کوچک‌تر باشد. رعایت این دو نکته ساده برای قطر دودکش کافی است. برای ارتفاع دودکش نیز لازم است ارتفاع دودکش از محل نصب تا کلاهک حداقل 4 متر باشد.

نصب کلاهک روی دودکش نیز کاملاً ضروری است. این کلاهک باید حداقل 70 الی 80 سانتی‌متر بالاتر از کف پشت بام باشد. همچنین کلاهک H باید در یک محیط باز و بدون دیوار قرار بگیرد. پس از انجام این سه مرحله خیال شما از نصب دودکش راحت خواهد بود و می‌توانید سراغ مراحل بعدی بروید. برای این که دودکش شما قدرت مکش خوبی داشته باشد و در آینده مشکل‌ساز نشود بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:

  • همیشه مسیر دودکش را از نظر گرفتگی و تمیز بودن بررسی کنید.
  • دودکش باید کاملاً ثابت و محکم نصب شود تا در برابر عوامل جوی در امان باقی بماند.
  • مطمئن شوید که دودکش دچار آسیب‌دیدگی و تغییر مقطع نشود چون در این صورت باعث کاهش قدرت مکش دودکش خواهد شد.
  • عملکرد دودکش را قبل از راه‌اندازی پکیج بررسی کنید تا از کیفیت آن مطمئن شوید. برای این کار می‌توانید یک روزنامه یا کاغذ را در ورودی دودکش روشن کرده و قدرت مکش آن را تست کنید.
نصب دودکش پکیج

نصب دودکش برای پکیج بسیار ضروری است.

نصب براکت روی دیوار

در این مرحله از نصب پکیج دیواری باید براکت (شابلون) را روی دیوار نصب کنید. شابلون وسیله‌ای است که باعث محکم نگه داشتن پکیج و قرارگیری اصولی آن روی دیوار می‌شود. هنگام نصب براکت باید به مواردی همچون فاصله از وسایل گازسوز و ارتفاع از کف توجه کنید تا براکت در محل مناسب نصب شود.

تست فشار منبع انبساط

تست فشار منبع انبساط یکی دیگر از مراحلی است که قبل از نصب پکیج باید انجام شود. برای انجام این کار نیاز به یک مانومتر دارید. به کمک مانومتر می‌توانید فشار منبع انبساط را بررسی کرده و در صورت نیاز آن را تنظیم کنید. دقت داشته باشید که حداقل فشار منبع انبساط 0.5 و حداکثر آن 1 بار است.

نصب دستگاه روی دیوار

پس از این که تمام مراحل ذکر شده را به‌طور کامل انجام دادید، نوبت به نصب پکیج دیواری می‌رسد. این فرآیند نسبت به مراحل قبلی راحت‌تر است. فقط کافی است که دستگاه را روی دیوار تنظیم کرده و سپس آن را نصب کنید.

شناسایی لوله‌های روی دیوار و زیر دستگاه

در مرحله بعدی شما باید لوله‌های موجود روی دیوار و زیر دستگاه را شناسایی کرده تا در صورت نیاز بتوانید به ‌راحتی از آن‌ها استفاده کنید. این لوله‌ها انواع مختلفی دارند و با کارکرد جداگانه‌ای به پکیج متصل می‌شوند.

لوله‌هایی که در قسمت زیرین پکیج قرار دارند شامل ورودی آب سرد به دستگاه، خروجی آب گرم مصرفی به ساختمان، لوله رفت مدار گرمایش، لوله برگشت مدار گرمایش و لوله اتصال گاز هستند. لوله‌های ۴/۳ روی دیوار و ۴/۳ زیر دستگاه برای مدار گرمایشی دستگاه هستند. لوله‌های ۲/۱ روی دیوار و ۲/۱ زیر دستگاه برای مدار آب گرم مصرفی دستگاه هستند.

شناسایی لوله‌های زیر دستگاه

باید لوله‌های روی دیوار و زیر دستگاه را شناسایی کنید تا در صورت نیاز بتوانید به ‌راحتی آن‌ها را مورد استفاده قرار دهید.

مقاله مرتبط: 7 علت چرخ نکردن چرخ‌گوشت

برای شناسایی لوله‌ها می‌توانید از دستورات زیر کمک بگیرید:

  • ورودی آب سرد ساختمان به اتصال ۲/۱ دستگاه وصل می‌شود.
  • روی لوله خروجی آب گرم دستگاه، NTC وجود دارد.
  • لوله بالایی موجود در محل رادیاتورها همان لوله ۴/۳ رفت مدار گرمایش است.
  • لوله ۴/۳ رفت ساختمان همیشه به اتصال ۴/۳ زیر دستگاه که به سمت پمپ سیرکولاتور می‌رود، وصل می‌شود.

نکات مهم در هنگام نصب پکیج

در بخش‌های قبلی تک به تک مراحل نصب پکیج دیواری را همراه با جزئیات برای شما شرح دادیم. یادگیری این مراحل اهمیت بسیار زیادی دارد و به شما کمک می‌کند که بتوانید نصب پکیج را با موفقیت به پایان برسانید؛ اما اگر می‌خواهید این کار را بدون نقص انجام دهید، باید به یک سری نکات مهم توجه کنید. نکات مهم در هنگام نصب پکیج عبارت‌اند از:

  • داشتن دودکش با مکش بالا جزو ضروریات نصب پکیج است و قبل از راه‌اندازی پکیج باید از باز بودن مسیر آن مطمئن شوید.
  • بین پکیج و مواد مستعد آتش همانند پرده باید حداقل 50 سانتی‌متر فاصله وجود داشته باشد.
  • هرگز نباید پکیج را در محل‌های مستعد آتش‌سوزی، دستشویی، حمام، رخت‌کن و امثال آن نصب کنید.
  • هنگام نصب باید فاصله از کف زمین، کابینت، فاصله از دیوار و طرفین رعایت شود.
  • برای نصب پکیج محلی را انتخاب کنید که مصالح ساختمانی مقاومی داشته باشد تا بتواند وزن پکیج را تحمل کند.
  • برای راحتی کار خود بهتر است که تمام لوله‌های متصل به شیر فلکه را از قبل نصب کنید.
  • برای این که هنگام استفاده از پکیج دچار مشکل نشوید، باید میزان سختی آب را اندازه بگیرید. اگر سختی آب بین 150 الی 250 باشد لازم است که حتماً از سختی گیر آب استفاده کنید.
  • برای نصب پکیج باید از تجهیزات استاندارد و مقاوم استفاده کنید.
  • هنگام نصب پکیج دیواری در مسیر ورود هوا، فیلتر نصب کنید تا از ورود گرد و غبار و ذرات معلق به داخل پکیج جلوگیری شود.
نصب پکیچ دیواری

حتما قبل از نصب پکیج دیواری در مسیر ورود هوا، فیلتر نصب کنید تا از ورود گرد و غبار و ذرات معلق به داخل پکیج جلوگیری کند.

سخن پایانی

پکیج دیواری یکی از تجهیزات مهم و کاربردی است که برای افزایش دمای گرمای محیط مورد استفاده قرار می‌گیرد. نصب و راه‌اندازی پکیج دیواری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. شما باید تمام مراحل نصب پکیج را بدانید و آن‌ها را قدم به قدم انجام دهید. این کار باعث می‌شود که نصب پکیج دیواری موفقیت‌آمیز باشد و شما را به دردسر نیندازد. در این مقاله نحوه نصب پکیج و نکات لازم درباره آن را مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و برای شما مفید بوده باشد. چنانچه سوالی در رابطه با نصب پکیج دارید کافی است در قسمت نظرات بیان کنید تا در اولین فرصت پاسخگوی شما باشیم.

خواندن این مقاله را به شما توصیه می‌کنیم: نشتی آبسردکن و نحوه رفع آن

سوالات متداول

  • نصب پکیج در چه مکان‌هایی مجاز نیست؟

نصب پکیج دیواری در مکان‌های مستعد آتش‌سوزی، حمام، توالت، انبار، رخت‌کن و… مجاز نیست.

  • بهترین برندهای سازنده پکیج دیواری کدام‌اند؟

برندهای بوتان، ایران رادیاتور، بوش و لورج به ‌عنوان بهترین برندهای سازنده پکیج دیواری شناخته می‌شود.

  • بهترین محل برای نصب پکیج چه ویژگی‌هایی دارد؟

یک محل مناسب برای نصب پکیج عاری از هر گونه رطوبت بوده، فضای کافی برای نصب دارد و کاملاً محکم است.

  • آیا خودمان می‌توانیم پکیج را نصب کنیم؟

بله می‌توانید، اما برای این که فرآیند نصب پکیج استاندارد باشد و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید بهتر است این کار را به نمایندگی پکیج دیواری بسپارید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × چهار =