خشك كردن ميوه با هواپز
میوه خشک یک میان وعده جذاب برای همه افراد است؛ اما شاید قیمت بالای آن باعث شود که از خرید منصرف شوید. اگر هواپز در خانه دارید و مقداری میوه، میتوانید خیلی سریع دست به کار شوید. البته خشك كردن ميوه با هواپز قلقهای خاص خود را دارد و کافی است یکبار این کار را امتحان کنید تا مشتری دائم آن شوید.
تهیه میوه خشک در سرخکن بدون روغن بسیار آسان خواهد بود و راهی عالی برای جلوگیری از دور ریختن میوههای اضافی به شمار میرود. به علاوه، درست کردن همه چیز از توتفرنگی خشک گرفته تا انبه و سیب، به جای خرید آنها از فروشگاه، باعث صرفهجویی در پول شما میشود و یک معامله برد-برد است. در ادامه این مطلب تمام این نکاتی که برای این کار باید بدانید را بررسی کردهایم.
چرا هواپز برای تهیه میوه خشک در خانه بهترین گزینه است؟
میوههای خشک در محیطهای صنعتی اغلب در دستگاه آبگیری مواد غذایی ساخته میشوند که قیمت بسیار بالایی دارند. وقتی فضای خالی روی پیشخوان آشپزخانه کوچک است، اضافه کردن یک ابزار حجیم مانند میوه خشککن بزرگ، شاید آخرین کاری باشد که میخواهید انجام دهید. در عوض، میتوانید به راحتی سرخکن بدون روغن را به یک دستگاه آبگیری موقت تبدیل کنید که کار خشک کردن میوه را به همان اندازه خوب انجام میدهد.
بیشتر بخوانید:نحوه استفاده از هواپز فیلیپس
خشك كردن ميوه با هواپز نتیجه دلخواه شما را به همراه دارد؛ زیرا این دستگاه یک مکانیزم گرمایشی و یک فن را در خود جای داده است که به سرعت هوا را در اطراف غذا به گردش در میآورد (مانند اجاق همرفتی) و در دماهای بالاتر جلوهای ترد و سرخ شده برای مواد غذایی ایجاد میکند. با این حال، اگر حرارت را کاهش دهید و زمان پخت را طولانیتر کنید، میتوانید به آرامی رطوبت غذا را بیرون بکشید تا خوراکیهای خشک خوشمزه درست کنید.
چند نکته مفید برای تهیه میوه خشک در هواپز
- برای جلوگیری از چسبندگی میوه به سبد هواپز از کاغذ روغنی استفاده کنید. میوه هنگام گرم شدن قند طبیعی ترشح میکند و کاراملی میشود. برای جلوگیری از این امر باید قفسه سرخکن را با یک ورق کاغذ روغنی بپوشانید تا تمیز کردن راحت شود.
- میوه خشک نه تنها برای میان وعده عالی استفاده میشود؛ اما میتوانید به غذاهایی مانند سالاد، اوتمیل، دسرها و … برای بافت بهتر اضافه کنید. برشهای نازکتر، سریعتر خشک میشوند و میتوانند بافتی ترد به شما بدهند. در عین حال برشهای ضخیمتر به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند و میتوانند بافت جویدنیتری ارائه دهند. البته این موارد به نوع میوه مورد استفاده، محتوای آب طبیعی، سطح قند و ترکیب فیزیکی آن بستگی دارد.
- قبل از خشك كردن ميوه با هواپز به آن طعمدهنده اضافه نکنید؛ زیرا در هنگام خشک شدن طعم میوه با کمآبی تشدید میشود. بعداً موارد دیگری چون چاشنی به آن اضافه کنید.
- از خشک کردن میوههای کمآب یا چرب و روغنی چون آواکادو خودداری کنید؛ زیرا ممکن است به سرعت فاسد شوند.
- به توتفرنگی، سیب، گلابی، هلو و زردآلو چند قاشق چایخوری آبلیمو اضافه کنید تا رنگ آنها حفظ شود و از خشک کردن میوههای مختلف با هم پرهیز کنید؛ زیرا هر میوه با توجه میزان آب درون بافتی، دما و زمان متفاوتی برای خشک شدن دارد.
مراحل خشك كردن ميوه با هواپز
برای شروع کار به مقداری میوه، کمی شکر (اختیاری) و 1 تکه کاغذ روغنی برای پوشش سبد هواپز نیاز دارید بعد هم باید به سراغ مراحل زیر بروید:
بیشتر بخوانید:طرز تهیه 20 غذای خوشمزه با هواپز
- میوههای انتخابی خود را کاملاً بشویید و خشک کنید.
- بعد میوهها را به شکل و اندازه دلخواه خود برش دهید؛ فقط زیاد نازک نباشند که بسوزند یا خیلی خشک شوند.
- در صورت تمایل روی برشهای میوه بهخصوص توتفرنگی کمی شکر بریزید.
- روی سبد سرخکن بدون روغن خود را با کاغذ روغنی بپوشانید و برشهای میوه را بدون اینکه روی هم قرار دهید، صاف روی سبد بچینید.
- دمای 60 تا 70 درجه سانتیگراد یا کمترین دمای دستگاه خود را انتخاب کنید به مدت شش تا هشت ساعت یا تا زمانی که میوه کاملاً خشک شود زمان بدهید.
- هر از گاهی میوهها را زیرورو کنید تا کامل خشک شوند.
دما و زمان پخت میوههای پرکاربرد برای خشک کردن در هواپز
خشك كردن ميوه با هواپز فقط به برش و قرار دادن آن در دستگاه خلاصه نمیشود و اندازه برش هر نوع میوه با توجه به میزان آب درون بافتی آن باید متفاوت باشد. همچنین درجه حرارت و زمان فعالیت دستگاه هم باید متناسب با آن باشد.
- برشهای سیب با ضخامت 1.5 سانتیمتر، 60 درجه سانتیگراد به مدت دو الی سه ساعت
- برشهای انبه با ضخامت 1.5 سانتیمتر، 60 تا 65 درجه سانتیگراد به مدت شش الی هفت ساعت
- زردآلوی نصف شده، 50 تا 60 درجه سانتیگراد به مدت 10-12 ساعت
- برشهای پرتقال با ضخامت 1.5 سانتیمتر، 60 درجه سانتیگراد برای چهار الی پنج ساعت
- برشهای لیمو با ضخامت 1.5 سانتیمتر، 60 درجه سانتیگراد برای چهار الی پنج ساعت
- برشهای توتفرنگی با ضخامت 1 سانتیمتر، 60 درجه سانتیگراد برای یک الی دو ساعت
نکته ضخامت برشها سلیقهای است و اگر دوست دارید دستگاه کمتر روشن باشد، برشها را نازکتر بگیرید و حواستان باشد نسوزند.
بیشتر بخوانید:طرز استفاده از هواپز برای پخت مرغ
نحوه نگهداری از میوههای خشک شده در هواپز
بعد از اتمام کار خشك كردن ميوه با هواپز فرصت دهید تا برشهای میوه خنک شوند و از حرارت بیفتند. میوههای خشک را در ظروف در بسته نگهداری کنید. برای حفظ سلامت میوه خشک نباید در معرض رطوبت قرار بگیرند. میتوانید میوههای خشک را تا شش ماه در ظرف دربسته نگهداری کنید. با این حال، اگر هنوز رطوبت وجود داشته باشد، ممکن است فقط تا یک هفته دوام بیاورند.
مزایای مصرف میوه خشک برای سلامت
میوه خشک با حذف تقریباً تمام محتوای آب آن، همانطور که از نامش پیدا است، نسخه خشک شده انواع مختلف میوه به شمار میرود. 5 مزیت اصلی مصرف این نوع محصولات برای سلامتی که شاید شما را برای خشك كردن ميوه با هواپز قانع کند عبارتاند از:
- منبع غنی از آنتیاکسیدان است: میوههای خشک سرشار از ترکیبات گیاهی با خواص آنتیاکسیدانی هستند که از جمله آنها میتوان به آنتوسیانینها، کاتچینها و فنلها اشاره کرد. این ترکیبات فواید زیادی برای بهبود جریان خون و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریها به همراه دارند.
- منبع غنی از ریزمغذیها است: از آنجایی که میوههای خشک حاوی آب کمتری هستند، در مقایسه با میوه تازه منبع غلیظتری از ویتامینها و مواد معدنی خواهند بود. با این حال، باید توجه کرد که کالری آنها در هر 100 گرم نیز به میزان قابلتوجهی بالاتر است.
- منبع مفید از فیبر غذایی هستند: خشك كردن ميوه با هواپز باعث از دست رفتن مواد غذایی آنها نمیشود و میوههای خشک تقریباً دو تا سه برابر بیشتر از میوه تازه حاوی فیبر هستند. این میزان فیبر برای حمایت از عملکرد گوارشی بهتر و کمک به کاهش سرعت هضم و جذب بیشتر غذایی مهم است. در واقع مصرف بیشتر فیبر با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی همراه خواهد بود.
- از سلامت استخوان حمایت میکنند: میوههای خشکی چون آلو برای سلامت استخوان مفید هستند؛ زیرا مواد مفیدی مانند ویتامین K در خود دارند.
- برای افزایش وزن مفید هستند. از آنجایی که میوه خشک حاوی آب کمتری است، محتوای کالری آن بسیار بیشتر از میوههای تازه بوده و اگر میخواهید وزن خود را افزایش دهید یا اشتهای کمتری دارید یک انتخاب خوب هستند.
سخن پایانی
در این مطلب نحوه خشك كردن ميوه با هواپز و نکاتی که برای نگهداری و خشک کردن آن باید بدانید را بررسی کردیم. همچنین با مزایای مصرف این دست از خوراکیها هم بیشتر آشنا شدید. اگر یک هواپز در خانه دارید بهتر است برای رسپیها و کارهای مختلف چون خشک کردن میوه، سبزی و حتی پختن کاپ کیک از آن استفاده کنید. بدون شک نتیجه کار شما را شگفتزده خواهد کرد.
سوالات متداول
- بهترین دما برای خشك كردن ميوه با هواپز چقدر است؟
بهتر است هواپز را روی کمترین دما و ترجیحاً 60 درجه سانتیگراد قرار دهید تا به صورت یکنواخت خشک شوند.
- برای نگهداری از میوه خشک بهترین راه چیست؟
بهتر است بعد از خنک شدن در ظرف دربسته ریخته و داخل یخچال قرار دهید. در ظرف را محکم ببندید تا رطوبت به آن نرسد.
- برای خشک کردن میوه با هواپز اسلایسها چه اندازه باشند؟
بهتر است خیلی نازک نباشد تا نسوزد و رنگ کاراملی به خود نگیرد. البته هرچه برشها ضخیمتر باشد زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز است.
- برای جلوگیری از تغییر رنگ میوهها هنگام خشک شدن باید چه کرد؟
بهتر است بعد از اسلایس کردن میوههایی چون سیب، گلابی و مواردی از این دست که سیاه میشوند کمی آبلیمو روی اسلایسها بزنید.
- آیا میتوان به میوهها برای شیرینی بیشتر شکر زد؟
برای خشك كردن ميوه با هواپز بهخصوص میوههایی چون توتفرنگی میتوانید روی اسلایسها شکر بزنید و بعد خشک کنید.
نظرات کاربران